Toepassing en de voordelen van online-training NEN 3140 & NEN 9140

 

 

Door de opgelegde en langdurig geldende Coronaregels ondervinden veel bedrijven momenteel problemen met het organiseren van hun in-company veiligheidstrainingen.

Met name de 1,5 meter regel zorgt ervoor dat de capaciteit van de trainingsruimten ten aanzien van het aantal toegestane personen drastisch is teruggelopen.

Het organiseren van in-company trainingen voor een klein aantal personen zal dan ook kunnen leiden tot veel vertragingen en mogelijk verlopen certificaten. 

 

HSdeHaan- Trainingen is ook vanaf maart gewoon doorgegaan met het organiseren van trainingen, met die verstande dat inplaats van locatie er veel meer online trainingen zijn uitgevoerd. Welliswaar noodgedwongen, maar bij veel opdrachtgevers is dit zo goed bevallen dat er nu hoofdzakelijk online trainingen worden uitgevoerd.

 

Naast dat de reistijd voor de deelnemer wegvalt en dus kostenbesparend werkt, biedt een online training ook de mogelijkheid om deze te volgen op het moment dat het hem goed uitkomt. Dit kan op elke plek en tijdstip, zolang er maar internetverbinding is.

 

 

 

Voor onze online trainingen maken wij gebruik van digitaal lesmateriaal in pdf formaat. Standaard heeft de deelnemer twee weken de tijd om dit materiaal door te nemen.

Na die twee weken sturen wij de deelnemer een link om een (verplichte) kennistoets af te leggen.

 

Het volgens de regels afleggen van een online kennistoets moet uiteraard worden gewaarborgd. De deelnemer moet dan ook vóór hij de toets gaat maken zijn starttijd ingeven, hierna gaat er een tijdcontrole van 30 minuten lopen.

Overschrijding van deze 30 minuten wordt gesignaleerd en maakt de inzending ongeldig.

 

Door het toepassen van deze controle wordt voorkomen dat de deelnemer de tijd heeft om toetsvragen op gaan zoeken in het lesmateriaal of op een andere wijze informatie op kan gaan vragen.

Bij een met een voldoende afgelegde en goedgekeurde toets wordt een certificaat op naam van de deelnemer afgegeven.

De geldigheidsduur voor NEN 3140 certificaten is 3 jaar, voor NEN 9140 is dit 5 jaar. 

 

 

hsdehaan@kpnmail.nl